top of page

Behandelplan
 Na het eerste onderzoek wordt een behandelplan geadviseerd, gebaseerd op de resultaten van het onderzoek, de duur en intensiteit van uw klachten, uw leeftijd en algemeen gezondheid en wat u wilt bereiken met de behandeling. U kan na de eerste fase stoppen met de behandeling maar dat geeft ook grotere kans dat de pijn/klachten sneller terugkomen. Wij adviseren steng om het behandelplan goed en nauwkeurig te volgen om de gewenste resultaten te bereiken.

verminder uw rugpijn, nekpijn, hoofdpijn

Eerste Fase:

Pijn Vermindering/verbeterde beweging

 

Deze fase is intensief door frequentie van de  behandeling. Het doel van deze fase is om zo snel mogelijk de pijn te verminderen en de beweging te verbeteren.

U krijgt rek-/stretchoefeningen, advies over uw houding en advies over bewegingen die u moet vermijden. Rust wordt geadviseerd.

 

wervelkolom, rugpijn

Tweede fase:

Stabiliteit

 

De pijn is nu veel minder of zelfs weg en de beweging is verbeterd. Het doel van deze fase is om stabiliteit te brengen zodat de pijn niet snel terugkomt.

De behandelingsfrequentie is minder intensief en oefeningen worden geïntroduceerd.

sterker spieren met chiropractie

Derde fase:

Kracht/flexibiliteit

 

De klachten/pijn zijn weg of sterk verbeterd en zijn stabiel. Deze fase is om het lichaam en de omgeving van de klacht te versterken en de flexibiliteit te verhogen.

Kracht-, rek/stretchoefeningen worden gegeven of aangepast en chiropractische behandelingn wordt gegeven als ondersteuning.

 

beter soepler beweging

Vierde fase:

Onderhoud/Wellness

Alles heeft onderhoud nodig en hetzelfde geldt voor uw wervelkolom, gewrichten en zenuwstelsel. Chiropractie behandelingen samen met gezond eten, een goede houding, slapen en fitness kan een zeer positief effect hebben op uw gezondheid en het voorkomen van herhaling, verminderde intensiteit of duur van de klachten.

 

bottom of page