top of page
Behandelingen
Afhankelijk van de klacht, de oorzaak, leeftijd en de algehele gezondheid van de patiënt wordt voor een specifieke behandeltechniek gekozen. Daarnaast is het mogelijk dat u oefeningen, advies over een goede houding of voedingsrichtlijnen krijgt voorgeschreven. Het is niet ongebruikelijk, dat u na een behandeling een reactie krijgt. U kunt zich bijvoorbeeld moe of wat stijf voelen en de pijn kan zelfs de eerste paar dagen toenemen. Vaak is er meteen een verlichting te voelen.

Na de behandelingen is het verstandig rust te nemen. Ga nog even niet sporten, tillen of andere zware activiteiten uitvoeren. Individueel en klachtgericht advies krijgt u op de dag van de behandeling. Uw gezondheid en herstel is de kern van onze dienstverlening.
 
 
behandeling, rugpijn, nekpijn, hoofdpijn,migraine, spit, ischias, hernia

Diversified techniek

 

De manipulaties zijn er op gericht blokkades in een gewricht op te heffen. Er wordt een korte snelle beweging gemaakt in het "parafysiologisch gebied", wat resulteert in een opening van het gewricht. Dit kan gepaard gaan met een klein knakje.


Het doel is om abnormale bewegingspatronen of bewegingsbeperkingen te corrigeren en daardoor de zenuwfunctie te normaliseren.

chiropractie behandeltafel

Thompson/drop techniek

 

Dit is een techniek waarbij speciale behandeltafels gebruikt worden, die de correcties ondersteunen en versterken.
De kussens van de tafel veren een korte afstand mee wanneer de correctie wordt uitgevoerd. De tafel absorbeert hierbij de kracht van de correctie.

zacht, activator, chiropractie behandeling

Activator techniek

 

De activator is een apparaat dat een impuls geeft aan de wervelkolom of andere gewrichten. De impuls wordt met hoge snelheid en met precisie gegeven. De diepte en snelheid ervan kan worden ingesteld.

De activator is een hulpmiddel voor de chiropractor. Het wordt voornamelijk gebruikt als aanvulling naast de manipulatie en bij de behandeling van ouderen, kinderen en baby's.

zacht, behandeling, tafel, chiropractie, lagerugpijn

Sacraal-occipitale techniek


Het sacrum (heiligbeen) is de basis van de wervelkolom. De biomechanica, neurologie en fysiologie van het menselijk lichaam functioneert beter wanneer het bekken in balans is. Het heiligbeen heeft aan beide zijden een gewricht met het bekken(SI gewrichten).
De stand en beweeglijkheid van het bekken kan gecorrigeerd worden door middel van blokken (driehoekige kussentjes). Hierdoor kan de balans tussen sacrum/heiligbeen en occiput/achterhoofd, indien nodig, hersteld worden, zodat het zenuwstelsel de kans krijgt optimaal te functioneren.

trigger point therapie, chiropractie

Trigger point therapie

 

Trigger Points zijn overgevoelige punten in spieren, die indien er op gedrukt wordt een lokale pijnlijke sensatie tot gevolg hebben. Scherpe of zeurende pijnen aan het bewegingsapparaat kunnen verlicht worden door middel van Trigger Point Therapy [TRPT].

cold laser chiropractie behandeling

Cold laser therapie
Low Level Laser Therapie (ook wel Low Intensity Laser Therapie) stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam door middel van lokaal toegepast rood licht en infrarode laserstralen. Cellen in het lichaam absorberen de secuur gerichte lichtbundels en converteren ze in biochemische energie dat herstel en genezing bespoedigt. Om precies te zijn: Het laserlicht stimuleert de energieproducerende delen van de cel om stoffen aan te maken die het vernieuwingsproces van de beschadigde cellen versnellen.

taping chiropractie behandeling

Taping

 

Kinesio Taping kan gebruikt worden in alle fasen van genezing (acute, subacute, revalidatie en preventief). Er zijn vijf belangrijke fysiologische effecten van Kinesiotaping

 

bottom of page